google-site-verification=YcNlJwQNNlPtEvHd3h9Tya3fm_ZD3DfFWsCRLfn5_UY
 

DUURZAAMHEID EN MVO VDS CULEMBORG

De planeet en gezondheid zijn van cruciaal belang.

Bij VDS Culemborg is duurzaamheid daarom ook een zeer belangrijk onderdeel van ons productie proces en werkwijze. 

Bij VDS Culemborg vinden wij het belangrijk keuzes te maken die bijdragen aan de drie P's: People, Planet en Profit. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons productieproces maar we vinden ook dat we een goede en eerlijke zelfreflectie moeten hebben. Op het moment is duurzaamheid een onderdeel van onze bedrijfsvoering maar er is altijd ruimte voor verbetering. Wij streven er naar om steeds groener te worden en maatschappelijk verantwoordelijke keuzes te maken. 

green-handprint-md.png

PEOPLE

ONTWIKKELEN 

Uiteraard is de output van onze medewerkers van belang. Echter, bij VDS vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen op verschillende vlakken. Zo staan wij als organisatie open om medewerkers aan te nemen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Daarnaast helpen wij onze medewerkers hun ambities en doelen waar te maken, zo bieden wij opleidingen aan voor onze medewerkers. Ook is het bij ons mogelijk om als student zijnde te weken-leren.   

Afzuigingsinstallatie 

Het is van belang om niet alleen maar te investeren in innovaties waardoor je als organisatie winstgevend bent. Het is voor VDS Culemborg net zo belangrijk om te investeren in innovaties waardoor medewerkers gezonder kunnen produceren en duurzamer inzetbaar zijn. Zo hebben wij een hele nieuwe afzuiginstallatie aangelegd in de hal waar al het metaal wordt verwerkt. Deze afzuiginstallatie zorgt ervoor dat onze medewerkers in een gezonde omgeving te werk gaan.   

PLANET

INHOUSE PRODUCEREN

Van ruw materiaal tot aan het eindproduct, bij VDS Culemborg wordt alles onder één dak geproduceerd. Hierdoor beperken wij onze logistieke handelingen, en daardoor onze Co2 uitstoot. Daarnaast werkt VDS Culemborg bij voorkeur met lokale toeleveranciers, dit draagt nog meer bij aan de verkleining van onze Co2 afdruk. 

ISO 14001

Het kwaliteitsbeleid omtrent milieuzaken van VDS Culemborg is sinds 2008 bekroond met het ISO 14001 certificaat en daar zijn wij trots op.

Het ISO 14001 certificaat geeft aan dat wij als productiebedrijf streven naar voortdurende verbetering van onze milieuprestaties en voldoen aan de normen die ISO eist. Een milieuvriendelijk en gezonde productieomgeving is daarom ook een van de kernwaardes van VDS Culemborg. Het laatste certificaat dat wij in ontvangst hebben mogen nemen dateert van 25 juli 2020.

ISO14001 certificaat

Energieverbruik

In de afgelopen jaren hebben wij middels ons energiebesparingsplan een stuk minder energie verbruikt. Deze besparing komt voornamelijk doordat alle conventionele TL-buizen zijn vervangen door LED tl buizen. LED tl buizen besparen minimaal 50% op de energie uitstoot.

Scheiding van al het afval

Afval scheiding Culemborg

Afval is onvermijdbaar, wat doet VDS Culemborg met het afval? Wij scheiden alles. In de fabriek hebben wij vijf verschillende soorten containers. VDS Culemborg heeft op meerdere plaatsen in de fabriek een grote afvalzak voor plastic en containers voor metaal. Ook voor chemisch afval zoals tubes lijm of spuitbussen hebben wij een aparte bak. Uiteraard hebben wij dan nog containers voor zowel papier als restafval. 

PROFIT

VDS Culemborg investeert in verschillende projecten en innovaties met de winst die wordt gemaakt bij VDS. Veel van deze innovaties hebben een maatschappelijk verantwoord of duurzaam randje. Hieronder zijn een paar grote projecten beschreven. 

De afzuiginstallatie is zoals eerder al gezegd aangelegd in de eerste hal. Door deze afzuiginstallatie hebben onze medewerkers een betere werk omgeving. 

Machines zorgen voor automatisering maar daarnaast ook dat onze medewerkers minder belastend werk hoeven doen. Ook zorgen machines voor betere inhouse production.  

Alle lampen die in de fabriek hingen zijn vervangen voor TL Led verlichting. Hierdoor besparen wij tot wel 50% minder energie.